open-navfaktor-logo
search
Prijedlog upućen Sudu
Slučaj "Memić": Tužilaštvo traži još tri mjeseca pritvora za Hasana Dupovca i Zijada Mutapa
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine od Suda BiH je zatražilo da za još tri mjeseca produži pritvor Hasanu Dupovcu, nekadašnjem šefu Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS i Zijadu Mutapu, ocu Alise Mutap koji su prije tri mjeseca uhapšeni u sklopu istrage stradanja 21- godišnjeg Dženana Memića. 
27.04.2021. u 16:02
get url
text

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i naročitih okolnosti krivičnog djela zbog kojih bi boravak osumnjičenih na slobodi izazvao uznemirenje građana i javnosti, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Prijedlog je proslijeđen Sudu BiH na odlučivanje.

Iz Tužilaštva BiH naveli su da su proširili istragu u ovom predmetu i da nastavljaju intenzivno provođenje istražnih radnji u narednom periodu.

Podsjetimo, prije nekoliko dana u sklopu istog predmeta uhapšen je pripadnik Jedinice za saobraćaj MUP-a KS Josip Barić, nakon čega mu je određen pritvor.

Svi oni se, prema navodima Tužilaštva, sumnjiče za organizovani kriminal ui vezi sa krivičnim djelima protivpravno posredovanje i pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.