open-navfaktor-logo
search
Reagiranje advokata
Šmrk nije bježao, a sa Minkom nije bio u braku kad ga je upucala
Arnautović posredstvom advokata poručio da nije bježao kada je Minka prošle godine u Hrasnom pucala na njega, da nije tačno da ga je gađala kesom heroina, kao i da u to vrijeme njih dvoje nisu bili u braku
23.10.2018. u 16:46
get url
text

Sarajevska policija još istražuje slučaj nedavne pucnjave u sarajevskom naselju Vraca, u kojoj je povrede zadobila  Emina Arnautović, zvana Minka, na koju je nepoznata osoba, kako nam je i sama potvrdila, ispalila tri hica iz pištolja, od kojih ju je jedan "zakačio" po leđima. 

Kako smo tada objavili na našem portalu, spekulisalo se da je ovaj događaj povezan sa svadbom Emininog bivšeg supruga Admira Arnautovića Šmrka, koja se odvijala u drugom dijelu grada, mada je to Emina kasnije negirala. 

U istom tekstu podsjetili smo da je Emina prošle godine u sarajevskom naselju Hrasno "potezala oružje" na Admira, kojeg je tada iz pištolja ranila u nogu. 

Tim povodom, reagirao je Arnautovićev advokat Zlatko Ibrišimović iz Sarajeva, kazavši da su u tom tekstu "iznesene netačne tvrdnje kojim se njegov klijent dovodi u negativan kontekst". 

Ibrišimović je, između ostalog, reagirao na dio teksta u kojem se navodi da je "u ulici Azize Šaćirbegović Emina Arnautović ranila svog tada još uvijek zakonitog supruga", a što je kako je kazao, netačno, jer su Arnautovići u to vrijeme već bili razvedeni.

- Brak između moga klijenta i Emine Arnautović je bio razveden, a tužba za razvod braka je podnesena sudu dana 13.11. 2015. godine. Mnogo ranije prestala je i faktička bračna zajednica što proizilazi iz presude Općinskog suda u sarajevu od 10. 01. 2017 - navodi Ibrišimović. 

Advokat demantira i dio teksta gdje se navodi da je "vidjevši pištolj Admir se dao u bijeg", što je, kako kaže, "u suprotnosti sa slijedom događaja koji je u toku krivičnog postupka utvrđen, a što potvrđuje pravosnažna odluka Općinskog suda u Sarajevu od 23. 10. 2017. godine".

Također se demantira dio teksta u kojem se navodi da je Emina tom prilikom Admira gađala kesom sa oko kilogram heroina. 

- To je svakako netačno i proizilazi sasvim suprotno iz pravosnažne presude Općinskog suda u sarajevu od 23. 10. 2017. godine - naveo je Arnautovićev advokat. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.