open-navfaktor-logo
search
Označio i nalogodavce
Šokantne tvrdnje Miljana Vujovića u sudu: Sa Bajčetićem sam trebao pripremiti teren za ubistvo Vukote Govedarice?!
Bilećanin Miljan Vujović, optuženi za ubistvo vlasnika kafića "NN" u Bileći, Petra Bajčetića, prije četiri godine, tokom svjedočenja u Okružnom sudu Banja Luka iznio je šokantne tvrdnje o navodnim dešavanjima uoči izbora 2016. godine.
17.09.2020. u 15:42
get url
text

Vujović je u sudnici izjavio da je zajedno sa, sada pokojnim Bajčetićem, "trebao pripremiti teren za ubistvo Vukote Goveradice", bivšeg predsjednika SDS-a. Bajčetić je ubijen 19. septembra 2016. godine. Upucan je iz pištolja ispred zgrade u kojoj je stanovao u ulici Alekse Šantića u Bileći. Zadobio je povrede opasne po život, a podlegao je tokom transporta ka Kliničkom centru u Podgorici.

Prema navodima optužnice, Vujović se tereti da je tokom prve polovine septembra 2016. godine, na području Bileće, organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj vršenje krivičnih djela iznude i otmice.

- Trebalo je da ja i Petar Bajčetić pripremimo teren za ubistvo Vukote Govedarice, a da će doći ljudi da to odrade... - kazao je Vujović.

On je svoje tvrdnje o navodno naručenom ubistvu Govedarice više puta ponovio u sudnici, a sudskom vijeću je izdiktirao i brojeve poslovnih prostora u Gacku, odakle je i Govedarica, a u kojima je navodno trebalo da bude organizovano ili izvršeno ovo krivično djelo.

U kritično vrijeme Vujović je bio svojevrsno osiguranje na predizbornim skupovima SDS-a, te je tako kobnog dana kada je ubijen Bajčetić, bio na stranačkim skupovima u mjestima Mirilovići i Preraca. Tvrdi i da je nakon toga otišao u Mostar, gdje je, kako je izjavio, "saznao za ubistvo Bajčetića".

S obzirom na to da je zatim, skoro dvije godine bio u bjekstvu, a uhapšen je u junu 2018. godine u Beogradu na osnovu međunarodne potjernice, tužilaštvo je zanimalo zašto se "krio2.

- Ubili bi me prilikom hapšenja. Gledao sam svojim očima kako ubijaju nekoga, a na sudu sve preokrenu - rekao je Vujović.

- Koga? - upitala ga je tužilac Svetlanka Bijelić.

- Moga brata! - rekao je Vujović.

Podsjećamo, Miljanovog brata Radenka Vujovića ubio je pripadnik Granične policije BiH tokom akcije presijecanja šverca u martu 2006. godine.

- U ovoj državi nisam htio da se predam. Nisam planirao ni da to bude u Srbiji, ali sam tamo prvo otišao poslije prelaska granice. Bio sam sigurniji da se vrši ekstradicija. Znao sam da, kada se radi preko policije, obično se sve rješava prilikom hapšenja. Nisam htio da izgubim glavu na tako glup način, da budem kao 'ćevap na tanjiru'... Sve mi je bilo jasno, kako je bilo naručeno ubistvo Vukote Govedarice, onda ubijen Petar, ubit će i mene - kazao je između ostalog Vujović.

Kao osumnjičene "nalogodavce", Vujović je označio i neke stranačke funkcionere iz Hercegovine, te u to vrijeme visokopozicionirane ljude u Graničnoj policiji...

- Bave se politikom, a između ostalog i naručivanjem ubistava, a naručili su i moje ubistvo - izjavio je Vujović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.