open-navfaktor-logo
search
Gornji Vakuf
Spasioci tragali do tri sata: Nestala djevojčica locirana u miniranoj šumi, dozivala upomoć, ali još nije nađena
Četrnaestogodišnja djevojčica iz Gornjeg Vakufa za kojom se traga od jučer popodne još nije pronađena, saznaje se iz Gorske službe spašavanja Gornji Vakuf. 
21.02.2023. u 08:53
get url
text

Za djevojčicom je jučer popodne pokrenuta velika potraga, nakon što joj se oko 15 sati, dok se vraćala iz škole, izgubio svaki trag.

Djevojčica je učenica osmog razreda, nastanjena u naselju Bojska, sa poteškoćama u razvoju.

Na sebi je u trenutku nestanka imala crnu jaknu, crveni ruksak, crne hlače i bijele patike.

- Radi se o djevojčici od četrnaest godina. Ona je jučer izašla iz škole, uputila se iz pravca Pajić Polja prema naselju Bistrica. Navodno su je vidjeli mještani Bistrice da ide u pravcu regionalnog puta Gornji Vakuf - Novi Travnik. Nije se javila nikome i evo drugi dan svi smo na terenu i tražimo je - kazao je Esmir Šljivo iz GSS-a Gornji Vakuf.

Dodao je kako su taj teren sinoć pročešljali, ali je nisu našli, kazavši kako djevojčicu traže mještani, Gorska služba spašavanja, policija i lovci.

- Pretraživali smo noćas do tri sata i evo ponovo se skupljamo - kazao je jutros Šljivo.

Lokalni portal Gornjivakuf.com prenio je riječi jednog od spasilaca na terenu, koji je kazao da je djevojčica putem mobitela locorana tri kilometra od Deveča u Bistrici u miniranoj i gustoj šumi.

Grupa od dvadesetak momaka ne mareći za rizik je krenula u šumu, čak su naišli na tragove djevojčicine obuće, dva puta su iz dubine šume čuli njeno dozivanje upomoć, ali je nisu uspjeli pronaći.

Ostaje nada da će današnji dan dati željene rezultate i da će djevojčica biti pronađena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.