open-navfaktor-logo
search
Ukradeno u Sarajevu
Sporno vozilo još u krugu SIPA-e, čeka se vještačenje
Policija istražuje eventualnu povezanost ovog vozila, koje je ukradeno u Sarajevu 12. septembra,  sa ubistvom dvojice sarajevskih policajaca 
06.11.2018. u 16:21
get url
text

Automobil, u kojem su sinoć, nakon policijske potjere, u Rogatici uhapšeni Slaven Dakić, Rade Bartula i Zoran Jovičić, još se nalazi na parkingu zgrade Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Lukavici, gdje je kasno sinoć dovezeno šlep-službom iz Rogatice. 

Vozilo, koje je, prema nezvaničnim informacijama viđeno u Sarajevu u noći ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, bit će podvrgnuto vještačenju.

Vozilo dovezeno u krug SIPA-e kasno sinoć      FOTO: KEMAL SOFTIĆ

U međuvremenu su Bartula i Jovičić pušteni na slobodu, dok je Dakić predat u nadležnost tužiocu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, koji mu je odredio 24-satno zadržavanje.

Na teret mu se zasad stavljaju teške krađe motornih vozila, a policija istražuje eventualnu povezanost ovog vozila sa ubistvom policajaca. Automobil je, kako je potvrđenuo iz PU Istočno Sarajevo, ukraden u Sarajevu 12. septembra ove godine.

Dakić predat u nadležnost Tužilaštva KS      FOTO: KEMAL SOFTIĆ

Danas su na području Sokoca, u mjestu Pločnik, nastavljeni pretresi određenih lokacija na kojima su pronađeni dijelovi vozila tipa "volkswagen", "audi" i "škoda", a za koja se sumnja da su ukradena na području Kantona Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.