open-navfaktor-logo
search
Istraga
Srećko Trifković uhapšen zbog sumnje u povezanost s ubistvom policajaca
Trifkovićeva advokatica Tatjana Savić kazala nam je da je on već jednom privođen, te da je prošao poligraf 
29.10.2018. u 19:18
get url
text

Zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa slučajem ubistva dvojice sarajevskih policajaca uhapšen je Srećko Trifković (33) sa Pala, jedan od optuženih u predmetu "Volan", koji se trenutno vodi pred Sudom BiH protiv organiziranih grupa kradljivaca automobila, mahom iz Istočnog Sarajeva.

Ovu informaciju potvrdila nam je i Trifkovićeva advokatica Tatjana Savić, koja ga zastupa u predmetu "Volan".

Kako je kazala, ne zna zbog čega je njen branjenik ponovo uhapšen, budući da je već na početku istrage bio privođen i pušten nakon saslušanja.

- On je sam tražio da bude poligrafski ispitan i prošao je poligraf - kazala je Savić i dodala da će sutra uputiti zahtjev da se još jednom detaljno ispita Trifkovićev alibi, kojeg, kako je navela, ima.

Advokat Tatjana Savić    FOTO: SENS (ARHIV)

Podsjećamo, Trifković je nakon hapšenja predat u nadležnost Tužilaštva KS, te je određeno njegovo zadržavanje. 

Izvor iz istrage ranije nam je kazao da se uhapšeni ne sumnjiči da je direktni izvršilac ubistva, ali da bi mogao biti povezan sa slučajem. 

Trifković je u okviru predmeta "Volan" hapšen u martu, a nakon što je proveo mjesec u pritvoru, pušten je na slobodu uz mjere zabrane. 

Bio je jedan od optuženih i u predmetu "Šetač 2",  protiv organizovane grupe Svetozara Perućice, koja je zbog krijumčarenja narkotika osuđena na 51 godinu zatvora, ali je on u tom predmetu oslobođen krivnje zbog nedostatka dokaza. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.