open-navfaktor-logo
search
Izručilo ga Kosovo
Sudska policija na granici s Crnom Gorom preuzela Libijca osumnjičenog za ubistvo Jasmina Berovića
Na graničnom prelazu između Crne Gore i Bosne i Hercegovine večeras oko 20 sati pripadnici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije Federacije BiH preuzeli su Y. M. B., državljanina Libije, osumnjičenog za učestvovanje u ubistvu Jasmina Berovića na Ilidži.
10.06.2021. u 20:41
get url
text

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio direktor Sudske policije FBiH Dženad Grošo.

Pripadnici Sudske policije preuzeli su ga po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, koji je za njim raspisao potjernicu.

On je uhapšen na Kosovu, koje je, nakon provedenih procedura odobrilo njegovo izručenje, koje je obavljeno posredstvom Interpola.

Budući da mu je ranije po potjernici određen pritvor, Sudska policija će ga sprovesti u nadležnu pritvorsku jedinicu, odnosno jedan od kazneno-popravnih zavoda.

Podsjetimo, Sudska policija je krajem januara 2021. godine, sa graničnog prelaza Rača – Sremska Rača, preuzela osumnjičenog Salaha Eddine Dechanea, koji je državljanin Maroka, a koji je uhapšen u Srbiji zbog istog krivičnog djela.

Protiv njega je sarajevski Kantonalni sud nedavno potvrdio optužnicu zbog ubistva i pokušaja ubistva i pred istim sudom počelo mu je suđenje.

Podsjetimo, Berović je u tuči koja se 17. novembra prošle godine dogodila ispred kafića njegovog brata u naselju Otes, uboden nožem, te ubrzo potom preminuo od iskrvavljenja, nakon sukoba u kojem je učestvovalo nekoliko državljana BiH sa jedne i trojica migranata s druge strane.

Migranti su nakon ubistva pobjegli s mjesta događaja, da bi devet dana poslije jedan od njih bio uhapšen u jednom hostelu u Beogradu, dok je drugi pronađen dan kasnije u napuštenom objektu u Prištini.

Treći osumnjičeni, koliko je javnosti poznato, još nije pronađen i za njim je raspisana potjernica.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.