open-navfaktor-logo
search
Sokolac
Supruzi prijetio da će joj sasuti solnu kiselinu u oči i prebiti noge, dobio četiri mjeseca zatvora
Osnovni sud Sokolac, postupajući po optužnici Tužilaštva iz Istočnog Sarajeva, osudio je na četiri mjeseca zatvora Č. D. sa Sokoca zbog nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici. 
07.02.2024. u 22:56
get url
text

Tužilaštvo mu je optužnicom na teret stavilo da je u peridu od 14. septembra do 4. oktobra prošle godine, ugrozio spokojstvo i duševno zdravlje njegove supruge M. Č prijetnjama po život i tijelo oštećene, te drskim i bezobzirnim ponašanjem.

Kako je navdeno u optužnici, ženu je svakodnevno uhodio, prateći njeno kretanje, te joj je, pošto je blokirala njegov broj telefona, na broj koji koriste njihova zajednička djeca slao prijeteće poruke u kojim je navodio kako će joj "sasuti solnu kiselinu u oči", te da će "poslati ljude da joj isprebijaju noge da ne može hodati" i da će je "maloljetno dijete od pet godina vodati".

Također, u periodu od 14. septembra do 4. oktobra 2023. godine, na području općine Sokolac, prekršio je hitnu zaštitnu mjeru zabrane približavanja i kontaktiranja počiniocu nasilja žrtvi nasilja u porodici i to na udaljenosti od najmanje 200 metara u trajanju od 30 dana, koje mu je izrekao Osnovni sud na Sokocu - Odjeljenje na Palama, saopćilo je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.