open-navfaktor-logo
search
Iz sudnice
Svjedoci optuženom dali alibi: U vrijeme ubistva Ćuluma Siniša Šakić bio u Sisku
Svjedoci odbrane na suđenju Banjalučaninu Siniši Šakiću zvanom Кinez (36) optuženom za ubistvo Slaviše Ćuluma, dali su mu alibi, tvrdeći da je on u to vrijeme bio u Sisku.
12.11.2021. u 16:17
get url
text

Svjedoci Meho Velić i Armin Muratagić ispričali su šta se dešavalo kritičnih dana u maju prošle, u vrijeme kada je 15. maja likvidiran Ćulum u mjestu Dragočaj kod Banje Luke.

Tužilaštvo RS Šakića tereti da je u dogovoru s nepoznatom osobom nabavio motocikl, koji je koristio za "izviđanje" terena gde su planirali i izvršili ubistvo Ćuluma. U Ćuluma, dok je bio u svom vozilu, ispaljena su 22 hica iz automatskog oružja.

- Šakić je kod mene došao u Sisak 1. maja i bio je do 24. ili 25. maja. Došao je kod mene iz Beča i stanovao u mom stanu u centru grada i viđali smo se svaki dan. Tog dana kada se desilo ubistvo, 15. Maja, bili smo kod mene i Šakić je išao u teretanu. Poslije mi je pričao da je ubijen dečko u Banjaluci koga zna i da je to loš čovjek - ispričao je Velić.

Potvrdio je da Šakić nije prijavio boravište u Hrvatskoj u tom spornom periodu.

Predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić pitao svjedoka da li zna da svi stranci u Hrvatskoj moraju da imaju prijavljeno boravište, na šta je svjedok odgovorio da mu je to poznato, ali da oni tada nisu o tome razmišljali.

Svjedok Muratagić je ispričao da se cijelog maja družio u Sisku sa Šakićem i Velićem.

- Znam da je došao početkom maja, a kod mene je bio na Bajramu 24. maja i poslije toga je otišao - rekao je Muratagić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.