open-navfaktor-logo
search
Oba terorista poginula
Teroristički napad u Ankari, ranjena dva policajca
Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya izjavio je da su dvoijca terorista, koji su došli manjim vozilom ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost u Ankari izvršili bombaški napad.
01.10.2023. u 09:48
get url
text

Yerlikaya je u objavi na društvenim mrežama kazao da su dva policajca lakše ranjena.

- Oko 9.30 sati (po lokalnom vremenu. op.a.) dvojica terorista koji su sa manjim vozilom došli ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost Ministarstva unutrašnjih poslova, izvršili su bombaški napad. Jedan od terorista se raznio, a drugi terorista je neutralisan. Tokom otvorene vatre lakše su ranjena dva naša policajca. Želim brz oporavak našim herojima - naveo je turski ministar Yerlikaya.

- Naša borba se nastavlja odlučno sve dok i posljednji terorista ne bude neutraliziran - dodao je Yerlikaya.

FOTO: AA

Turski ministar pravde Yilmaz Tunc osudio je jutrošnji teroristički napad u turskoj prijestolnici Ankari.

Ministar Tunc je na nalogu na društvenim mrežama objavio da najoštrije osuđuje teroristički napad koji je izvršen ispred Generalne direkcije policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Tužilaštvo u Ankari je odmah pokrenulo istragu u vezi sa ovim podlim napadom. Opsežna istraga će se provoditi u koordinaciji sa zamjenikom glavnog javnog tužioca koji je zadužen za ovaj slučaj. Ovi napadi ni na koji način neće spriječiti borbu Turske protiv terorizma. Naša borba protiv terorizma nastavit će se još odlučnije - kazao je.

FOTO: AA

Tužilaštvo u Ankari pokrenulo je istragu u vezi s terorističkim napadom na Generalnu direkciju policije, a donesena je i odluka o zabrani emitovanja povezanih sadržaja.

- Državno tužilaštvo u Ankari pokrenulo je istragu o napadu terorista na ulazu u Generalnu direkciju policije 1. oktobra 2023. godine. Sud u Ankari nakon napada donio je odluku o zabrani emitovanja povezanih sadržaja - navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Šef Ureda za komunikacije kabineta turskog predsjednika Fahrettin Altun osudio je također teroristički napad u turskoj prijestolnici Ankari. Altun je u objavi na društvenim mrežama naveo da nakon pokušaja napada u kojem su neutralisana dva terorista nadležne institucije provode neophodne istrage.

- Kao i u svim sličnim situacijama, molimo naše građane da budu oprezni prema pokušajima dezinformacija i da prate informacije iz zvaničnih izvora. Nikada nećemo dozvoliti da terorizam oblikuje tursku politiku i nastavit ćemo našu borbu protiv terorizma na svim poljima - kazao je.

I turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan osudio je jutrošnji teroristički napad u Ankari, te poručio da nastavljaju borbu protiv terorizma.

- Osuđujem podli teroristički napad na našu Generalnu direkciju policije u Ankari. Želim brz oporavak našim hrabrim policajcima koji su ranjeni u ovom podlom napadu i želim brz oporavak pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i cijeloj našoj naciji. Odlučno ćemo nastaviti borbu protiv terorizma u zemlji i inostranstvu - naveo je Fidan u objavi na društvenim mrežama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.