open-navfaktor-logo
search
Uhapšena na Floridi
Tinejdžerka ukrala novac od roditelja, pa platila prijatelju da ih ubije
Ona će do saslušanja biti u pritvoru i dobila je javnog advokata, dok su njeni roditelji rekli da planiraju podnijeti tužbu
13.09.2019. u 13:39
get url
text

Sedamnaestogodišnja Alyssa Michelle Hatcher iz Umatille, Florida, uhapšena je zbog pokušaja da ubije svoje roditelje. Ona je optužena da je ukrala 1.400 dolara sa računa svojih roditelja Michaela i Tammy Scheler i dva puta pokušala da unajmi nekog da ih ubije.

Tinejdžerka je prvo ukrala njihovu debitnu karticu i podigla 500 dolara – 100 je potrošila na kokain, dok je 400 dala prijatelju da joj ubije roditelje. Ali to se nije dogodilo, zbog čega je sa 900 dolara platila drugu osobu.

Slučaj je policiji prijavio tinejdžer koji je rekao da je Alyssa zajedničkom prijatelju dala "gomilu para" da pronađe nekog ko bi to uradio. Alyssin očuh je zvaničnik policije susjednog grada Claremonta, gdje radi već tri decenije. Njen dečko je policiji rekao da je vidio Alyssu 9. septembra na lokaciji poznatoj po prodaji droge i da mu je ona rekla da želi ubiti svoje roditelje. Priznala mu je da je platila već dvoje ljudi da to obave za nju.

- Ona od svih ljudi... To je za mene šokantno. Bila je tako slatka i mila devojka. Kad god bi vidjela da je neko uznemiren, potrčala bi do njega - rekao je jedan učenik koji pohađa istu srednju školu kao Alisa.

Tinejdžerka je kasnije policiji priznala da je nakon neuspjelog prvog pokušaja ubistva platila "crnom muškarcu" 900 dolara. Ona će do saslušanja biti u pritvoru i dobila je javnog advokata, dok su njeni roditelji rekli da planiraju podnijeti tužbu.

Alyssini otac i majka nisu povrijeđeni, a njihova ćerka pojavit će se na sudu 3. oktobra. Motiv tinejdžerke zasad nije poznat. Zvaničnik policije oblasti Lake Fred Jones rekao je da su Alyssini roditelji "primjereni građani".

- Ona je samo neko ko iz bilo kojih razloga nije željela svoje roditelje u blizini - rekao je Jones.

Još nije poznato da li će se Alyssi suditi kao odrasloj osobi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.