open-navfaktor-logo
search
Ubistvo Mehmeda Ramića
Traži se: Adel Kabaš, zvani Dasta, "osvanuo" na crvenoj Interpolovoj potjernici
Međunarodna policijska agencija Interpol objavila j na svojoj zvaničnoj stanici crvenu potjernicu za Adelom Kabašem, zvanim Dasta (30) iz Sarajeva, osumnjičenim za ubistvo Mehmeda Ramića u pucnjavi u sarajevskom naselju Pofalići.
07.01.2022. u 12:33
get url
text

VEZANI TEKST - Ko je Adel Kabaš za kojim se traga zbog sinoćnjeg ubistva: Poznat pod drugim imenom...

Podsjetimo, nakon fatalne pucnjave u kojoj je život izgubio Ramić, uhapšen je Amel Jašarević, zvani Šaja, koji se također tereti za ubistvo, a naknadno su uhapšeni i Edvin Imamović, kojeg terete za pomoć prilikom ubistva, te Igor Zuko, koji je osumnjičen za pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

Svima je Kantonalni sud u Sarajevu odredio pritvor.

Istovremeno, zatraženo je raspisivanje međunarodne potjernice za Kabašem (ranije Murtović), a koji je pobjegao iste noći prema granici sa Crnom Gorom, gdje se pretpostavlja da je prebjegao. 

Bezobzirno ubistvo Mehmeda Ramića odigralo se 12. decembra prošle godine, na raskrsnici na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici, u naselju Pofalići. 

VEZANI TEKST - Novi detalji ubistva na Pofalićima: Pucano iz dva vozila, uhapšen vozač auta kojim je pobjegao Kabaš?

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, kritične noći su se Kabaš i Imamović sa još jednom osobom vozili u plavom "golfu", a iza njih je u drugom "golfu", crne boje, bio Jašarević. U jednom trenutku pored njih je naišao "peugeot" u kojem je bio Mehmed Ramić.

Kada su stigli na raskrsnicu na Pofalićima, Imamović je svojim vozilom prišao Ramićevom vozilu, dok je Jašarević sa svojim autom bio iza njega. Došlo je do svađe koja je u jednom momentu eskalirala, te je Jašarević prišao svojim vozilom do Ramićevog i počeo pucati, a potom je zapucao i Kabaš.

Potom su Imamović i Kabaš pobjegli prema Lukavici, dok je Jašarević ostao na mjestu događaja, pozvao policiju i rekao da je on ubio Ramića.

Od Imamovića je Kabaš tražio da ga vozi prema granici sa Crnom Gorom, što je ovaj odbio, te je Kabaš potom pozvao Zuku, koji ga je sa svojim automobilom preuzeo u Lukavici i odvezao do prevoja Čemerno, gdje je Kabaš napustio vozilo i sumnja se da je pobjegao dalje prema Crnoj Gori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.