open-navfaktor-logo
search
Nađeno 8.210 kutija
Trebinjac "adaptirao" kombi za šverc cigareta
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH na putu Sarajevo - Konjic, u mjestu Raštelica, pronašli su, a potom i oduzeli veću količinu cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama UIO-a.
01.11.2020. u 10:32
get url
text

Ukupno 8.210 kutija cigareta, tržišne vrijednosti 41.050 KM, bilo je sakriveno u potpuno preuređenom kombiju koji je služio za šverc akcizne robe.

Prilikom detaljne kontrole otkriveno je da je unutrašnjost kombija potpuno preuređena na način da je stvoren prostor koji je služio za šverc cigareta. Otkriveno je 8.210 kutija cigareta koje su bile namijenjene crnom tržitu u BiH, jer nisu bile obilježene akciznim makicama UIO-a. Ova akcija sprovedena je u skladu s instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i Suda BiH, s ciljem spječavanja nelegalnog prometa duhana i duhanskih prerađevina, saopćio je UIO BiH.

UIO će protiv muškarca iz Trebinja kod kojeg je pronađena ova akcizna roba podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.