open-navfaktor-logo
search
Akcija Mardelj
Tri osobe na ispitivanju u policiji nakon pretresa KPZ-a Bijeljina, pronađen kokain
Tri osobe sprovedene su u prostorije Policijske uprave Bijeljina na dalju kriminalističku obradu u okviru akcije kodnog naziva "Mardelj".
26.02.2024. u 19:27
get url
text

U sklopu akcije pretresene su pritvorske i druge prostorije Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina.

- Prilikom pretresa policijski službenici su oduzeli predmete i dokumentaciju koja će poslužiti u daljem krivičnom postupku, kao i kesu sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain - saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Akcija "Mardelj" je, navode, usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela zoupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u vezi sa omogućavanjem pritvorenim osobama određenih pogodnosti, suprotno Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija RS-a i Pravilniku o kućnom redu.

Akciju su proveli pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, Policijske uprave Bijeljina i Žandarmerije MUP-a RS-a, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini.

Kako javlja ATV, na dalje ispitivanje sprovedeni su upravnik zatvora, komandir i jedan od rukovodilaca, ali zvanično nisu lišeni slobode.

Među osoba zbog kojih je pokrenuta akcija "Mardelj", kako javlja BNTV je i Nikola Kokanović, koji je osumnjičen za ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića u oktobru prošle godine u Bijeljini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.