open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Trifković osumnjičen za učestvovanje u ubistvu Ostojića, vozilo ukradeno u Sarajevu
Policijski službenici Uprave MUP-a RS-a za organizovani i teški kriminalitet nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistva Damira Ostojića 5. septembra 2018. godine u Banjoj Luci
10.05.2019. u 11:09
get url
text

Policija Republike Srpske dostavila je nadležnom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv S. T. sa Pala, a u vezi s otkrivanjem izvršioca teškog ubistva Damira Ostojića iz Banje Luke, te pokušajem ubistva Sandre Jošić iz Banje Luke, kao i krivičnog djela teška krađa na štetu D. A. iz Njemačke.

Policijski službenici Uprave MUP-a RS-a za organizovani i teški kriminalitet, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, kako je saopćeno, nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistva Damira Ostojića 5. septembra 2018. godine u Banjoj Luci.

Nezvanično, dopuna izvještaja je podnesena protiv Srećka Trifkovića sa Pala, koji se sumnjiči da je 26. na 27. juli 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim, ukrao vozilo "škoda oktavija", vlasništvo D. A. iz Münchena, nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Samardžija i Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do 5. septembra 2018. kada su sva trojica, u dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić, u koje je pucano 5. septembra 2018. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.