open-navfaktor-logo
search
Bosanska Dubica
Trojica radnika pokušala iznuditi novac od vlasnika druge firme, pretukli ga i pucali iz pištolja u zrak
Tri osobe uhapšene su nakon što su u utorak napale muškarca u Bosanskoj Dubici te mu pokušali iznuditi novac, a zatim je jedan od njih pucao iz pištolja, saopćeno je iz PU Prijedor.
14.09.2022. u 12:20
get url
text

Policija je obaviještena da je ispred kuće oštećenog G. B. u Bosanskoj Dubici došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa N. R. iz Laktaša, N. R. iz Banje Luke i D. D. iz Prnjavora, te da je N. R. iz Banje Luke pucao iz vatrenog oružja.

N. R., N. R. i D. D. ispitani su u policiji zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iznuda u pokušaju, ugrožavanje sigurnosti i tjelesna povreda.

- Utvrđeno je da su osumnjičeni došli do kuće oštećenog u Bosanskoj Dubici sa namjerom regulisanja načina izmirenja potraživanja koje firma iz Prnjavora čiji su radnici osumnjičeni, ima prema firmi vlasništvo oštećenog, te nakon verbalne svađe, fizički napali oštećenog nanijevši mu tjelesne povrede - saopćeno je iz PU Prijedor.

Tokom sukoba osumnjičeni N. R. iz Banje Luke pucao je iz vatrenog oružja ispalivši jedan hitac u zrak.

Nakon obavještavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor od osumnjičenog N. R. privremeno je oduzet pištolj Glock kalibra 9 mm sa 13 metaka, dok je od G. B. oduzet pištolj Beretta kalibra 7,65 mm sa sedam metaka.

- U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N. R., N. R. i D. D. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela ugrožavanje sigurnosti, tjelesna povreda i iznuda u pokušaju - saopćeno je iz PU Prijedor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.