open-navfaktor-logo
search
Spriječena neugodnost
Turisti iz Srbije boravili u Zenici pa ostali šokirani porukom koju su zatekli: Bosanci, divni ljudi...
Par iz Srbije oduševila je poruka koju su pronašli na svom automobilu tokom posjete našoj zemlji, tačnije Zenici.  
26.06.2023. u 20:40
get url
text

Marijana i Teodor iz Beograda s djecom su posjetili Zenicu i platili parking za dva sata. U gradu su se na kraju zadržali nešto više, a kad su se vratili, na automobilu su ugledali poruku. Neko im je platio parking.

- Dragi prijatelju ili prijateljice. S obzirom na to da si iz Srbije, nisam htio da ti se pokvari odmor malom neugodnošću. Naime, zaboravio / la si uplatiti parking pa sam ti ja uplatio parking za cijeli dan. Parking servis ti je htio napisati kaznu, a ja sam spriječio. Dragi prijatelji, uživajte u Zenici - stajalo je u poruci koja im je uljepšala dan.

Par je poruku odlučio podijeliti s drugima pa su je poslali na Instagram profil posvećen "prijateljstvu BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore".

- Da i mi podijelimo nešto s vama. Odlučili smo napraviti malu turneju po Bosni i na našem putu se našla i Zenica. Parkirali smo se i otišli šetati kroz grad. Došli smo u Zenicu oko 13 sati. Suprug je uplatio parking za dva sata, a nama se Zenica jako svidjela pa smo ostali duže i totalno zaboravili na parking i da treba platiti dodatno vrijeme. Kada smo se vraćali autu, tek smo se minut-dva prije sjetili da smo zaboravili dodatno uplatiti parking i očekivali smo kaznu. Na nekih 20-ak metara vidimo nešto iza prednjeg brisača i bili smo uvjereni da je to upravo kazna - opisao je par.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG (@official.bih.srb.hr.cg)

 

- Međutim, dočekala nas je jako ugodna poruka. Neko je valjda primijetio da nam iz parking servisa žele napisati kaznu, da bi, vjerovali ili ne, taj neko ko nam je apsolutno nepoznat, spriječio da nam bude napisana kazna i uplatio parking za cijeli dan.

Što reći? Žao mi je samo što nam nije ostavio neki kontakt, barem da mu se zahvalimo ako ne želi novac, ali ne, ništa nije ostavio kao kontakt. Evo, ako nekim čudom sada ovo pročita, zahvaljuju mu se Marijana i Teodor s djecom iz Beograda. Bosanci, divni ljudi - dodali su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.