open-navfaktor-logo
search
Razmotriti sve činjenice
Tužilaštvo BiH se žalilo na odluku o neodređivanju pritvora Jasminu Mulahusiću
Tužilac Tužilaštva BiH, u zakonskom roku, uputio je žalbu na rješenje Sudu BiH, kojim nije određen pritvor osumnjičenom Jasminu Mulahusiću, saopćilo je Tužilaštvo.
08.09.2021. u 12:28
get url
text

Žalba je, kako navode, upućena zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja u odluci Suda BiH.

Također, u okviru istrage u navedenom predmetu, upućen je zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć i ostvarena je komunikacija sa partnerskim pravosudnim institucijama Velikog Vojvodstva Luksemburga. U žalbi na odluku Suda BiH, traži se da sud u potpunosti razmotri sve činjenice i donese odluku o određivanju mjere pritvora prema osumnjičenom.

Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužilaštva BiH da Jasminu Mulahusiću, osumnjičenom za izazivanje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, odredi jednomjesečni pritvor.

Iz Tužilaštva BiH je ranije saopćeno da je osumnjičeni pod istragom i da se tereti da je u dužem vremenskom periodu, putem društvenih mreža i interneta, u javnost plasirao uvredljive poruke na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, kojima se na najgrublji način vrijeđaju vjerska i nacionalna osjećanja građana u Bosni i Hercegovini, te izrađivao i plasirao različite foto i videomontaže kojima se širi nacionalna i vjerska mržnja i netrpeljivost između naroda u BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.