open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno za Faktor
Tužilaštvo KS traži još tri mjeseca pritvora za Hadžibajrića i Destanović
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je sarajevskom Kantonalnom sudu prijedlog da za tri mjeseca produži pritvor bivšem načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću i sekretarici Općine Almi Destanović, potvrđeno je za Faktor.
03.08.2023. u 11:48
get url
text

VEZANI TEKST - Detalji sa ročišta: Tužilac insistira na produženju pritvora za Hadžibajrića i Destanović, odbrana traži kućni pritvor

Tužilaštvo je za Hadžibajrića produženje pritvora zatražilo zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Produženje pritvora za Destanović predloženo je zbog bojazni od bjekstva, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

Hadžibajrić i Destanović uhapšeni su u okviru akcije "Start".  Osim Ibrahima Hadžibajrića i Alme Destanović, uhapšeni su tada i Hadžibajrićev sin Seid, Elmedin Karišik, te Mehmed Dedić i Emina Rogo, koji su predati Tužilaštvu BiH, na čiji prijedlog im je također Sud BiH odredio pritvor.

Tužilaštvo ih tereti za krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.