open-navfaktor-logo
search
Održano ročište u sudu
Tužilaštvo pristalo da se trojici osumnjičenih za napad na Ilidži odrede mjere zabrane, za ostalih sedam traže pritvor
U Općinskom sudu u Sarajevu pred sutkinjom za prethodno saslušanje Jasminom Sazdovski održano je ročište povodom prijedloga Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora za deset uhapšenih zbog nasilničkog ponašanja na dječijem turniru na Ilidži. 
17.01.2023. u 14:04
get url
text

VEZANI TEKST - Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za osumnjičene zbog napada na Beograđane

Nakon izjašnjenja odbrana osumnjičenih na današnjem ročištu, Tužilaštvo KS ostalo je pri stavu da je potrebno određivanje pritvora za sedam osumnjičenih, dok je za preostalih trojicu pristalo da im umjesto toga budu određene mjere zabrane. Mjere zabrane podrazumijevale bi zabranu međusobnog sastajanja i komuniciranja sa ostalim osumnjičenim, te da se jednom sedmično javljaju nadležnoj policijskoj stanici. 

Tužilaštvo KS ranije je saopćilo da je pritvor za osumnjičene zatražilo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

Podsjetimo, u subotu je grupa huligana u poslijepodnevnim satima upala u hotel na Ilidži gdje su bili smješteni roditelji dječaka iz Beograda koji su učestvovali na sportskom takmičenju.

Tom prilikom jednom roditelju su nanesene lakše povrede oštrim predmetom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.