open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Tužilaštvo RS-a zatražilo pritvor za sedam osumnjičenih zbog lažiranja vozačkih dozvola
Tužilaštvo RS-a u Banjoj Luci zatražilo je određivanje pritvora za sedam osumnjičenih kojima se na teret stavljaju brojna krivična djela, a u vezi sa lažiranjem vozačkih ispita i dozvola.
28.09.2023. u 11:53
get url
text

Pritvor je zatražen za D. K, M. P, D. S, B. P, I. L, M. G. i M. S, zbog sumnje da su se udružili radi činjenja krivičnih djela falsifikovanje isprave, izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja, davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i trgovina utjecajem.

Odluku o pritvoru donijet će Posebno odjeljenje Okružnog suda u Banjoj Luci.

- Sumnjiče da su od novembra 2021. godine do juna 2023. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Zvornika, Osmaka, Bratunca, Vlasenice kao i susjednih mjesta na teritoriji Tuzlanskog kantona učestvovali u izvršenju više krivičnih djela tako što su sačinjavali lažne javne isprave potrebne za stjecanje prava na polaganje vozačkog ispita i izdavanje vozačke dozvole i kao takve stavljali u opticaj i za to primali novac od kandidata koji su polagali vozački ispit - navedeno je Tužilaštva RS-a.

Pritvor je zatražen zbog bojazni da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.