open-navfaktor-logo
search
Nasilje u porodici
Tužilaštvo se žalilo, ponovo traži pritvor za Denisa Buntića
Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona u utorak je uložilo žalbu na rješenje o odbijanju pritvora osumnjičenom Denisu Buntiću koje je donio sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom.
26.09.2023. u 11:38
get url
text

Žalbu su uložili zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, saopćilo je Tužilaštvo.

Predlažu da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sudiji za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Kako navode u saopćenju, razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati krivični postupak utjecajem na njih i opravdane bojazni da će ponoviti krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

VEZANI TEKST - Supruga hrvatskog reprezentativca snimila kako je zlostavlja: K****tino, sad ćeš vidjeti šta ću ti učiniti od života

Podsjećaju da je pobijanim rješenjem Suda odbijen prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom D. B., protiv kojeg vode istragu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici u stjecaju s krivičnim djelom nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Bivšeg rukometnog reprezentativca Hrvatske Denisa Buntića supruga Klara Buntić je prijavila za porodično nasilje, a u medije je pustila i snimak na kojem se čuje kako je zlostavlja. Strahuje za svoj život nakon što je Buntić pušten na slobodu i traži zaštitu. Policija je kod njega pronašla i hrpu oružja - automatske puške, zolje i municiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.