open-navfaktor-logo
search
Zločin u Tuzli
Tužilaštvo TK: U Lipnici je ubijena Selma Baluković (48), sve upućuje da je ubica njen muž, ali se čekaju rezultati vještačanja
Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi s pronalaskom tijela Selme Baluković (48) u njenoj porodičnoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Lipnica.
22.02.2024. u 12:40
get url
text

- Preminula žena je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša, a danas će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti - saopćio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Od dodaje da je u kući pronađen i njen muž, pedesetogodišnji mađarski državljanin, koji je također povrijeđen, i ima ubodne rane u predjelu abdomena.

On je jučer podvrgnut operativnom zahvatu, a glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović, u kojem je smješten, potvrdila je da sada spontano diše i da je u stabilnom stanju.

Nezvanično saznajemo da je muž ubijene Erno Szabo-Csaki (50) te da je u kući pronađeno i više komada oružja. Naime, preminula žena i njen muž bili su članovi streljačkog kluba te su pored oružja posjedovali i municiju.

- Uviđaj na mjestu događaja obavljen je jučer i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaja za utvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo. Obavit će se sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljana. Od njega su uzeti brisevi koji će biti predmet vještačenja. Sigurno se radi o ubistvu, a istražnim radnjama će biti utvrđene sve okolnosti. Za sada sve upućuje na njenog muža, ali do okončanja svih vještačenja ne možemo tvrditi bilo šta - rekao je Arnautović.

Admir Arnautović

Također, dodao je on, istražitelji obavljaju saslušanja određenih osoba koje bi mogle imati saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu žene.

- Preminula žena i njen suprug obje imaju određen stepen invalidnosti. Mađarski državljanin je nepokretna osoba, a ubijena Selma Baluković se mogla kretati, ali ograničeno - naveo je Arnautović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.