open-navfaktor-logo
search
Opasnost od bjekstva
Tužilaštvo zatražilo pritvor za Albanca koji je udario pješaka i pobjegao, objasnili i zašto je prvobitno pušten
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora državljaninu Albanije Sebastijanu Lasko, osumnjičenom za krivično djelo nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.
13.02.2024. u 15:38
get url
text

VEZANI TEKST - Policija KS lišila slobode albanskog državljanina koji je udario pješaka: Sinoć sa njim razgovarali, danas ga uhapsili

Kako je saopćilo Tužilaštvo KS, pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog.

- Istovremeno, zbog pravilnog i potpunog informiranja javnosti a vezano za događaj od 10.02.2024. godine i pogrešno prezentiranih činjenica u kojima je navedeno da je "o svemu" upoznat dežurni tužilac, informiramo javnost da na osnovu okolnosti svakog konkretnog slučaja tužilac vrši kvalifikaciju djela i postupa na osnovu dostavljenih informacija i utvrđenih činjenica od policijskih službenika koji su na terenu.

U konkretnom slučaju, radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, nakon dodatnih provjera policijskih službenika MUP-a KS, dostavljanja potpune i sveobuhvatne informacije, kvalificiran je događaj u kojem je utvrđeno postojanje krivičnog djela nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi - naveli su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.