open-navfaktor-logo
search
Ubistvo na Grbavici
Tužilaštvu KS predat muškarac osumnjičen da je pomagao ubici Nedžiba Spahića Džibe
Sinoć, u 19.55 sati S. H. rođen 1960, koji je osumnjičen za krivično djelo pomaganje u vezi sa krivičnim djelom ubistva N. S. na području Novog Sarajeva, nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, predat je u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.
01.07.2020. u 07:58
get url
text

Ovu informaciju potvrdio je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadižabdić. 

Nedžib Spahić Džiba je u ponedjeljak 29. juna oko 20.45 sati teško povrijeđen u pucnjavi u restoranu "Paper Moon" u sarajevskom naselju Grbavica. Napadač maskiran kačketom i maskom na njega je tada, prema nezvaničnim informacijama, ispalio četiri hica, nakon čega je pobjegao automobilom "alfa romeo", koji je nedugo nakon toga pronađen na Ciglanama.

Ekipa Hitne medicinske pomoći prevezla je povrijeđenog Spahića u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje je on uprkos naporima ljekara u 23.40 sati preminuo na operacijskom stolu.

Za drugom osobom inicijala S. G. (43) koja se dovodi u vezi sa ovom pucnjavom raspisana je potraga.

- Nakon što ga ispita postupajući tužilac u zakonskom roku od 24 sata, odlučit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenom - kazala je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.