open-navfaktor-logo
search
Akcija "Transporter"
U Banjoj Luci uhapšeno više bivših i aktuelnih inspektora policije RS-a
Pripadnici MUP-a RS-a su u okviru nastavka akcije kodnog naziva "Transporter" uhapsili šest osoba u Banjoj Luci.
02.03.2023. u 09:38
get url
text

Iz MUP-a RS-a je saopćeno da su uhapšeni B. C., M. M., P. V., S. V., D. К. i M. V. Radi se o bivšim i aktulenim inspektorima policije RS-a. U akciji "Transporter" ranije je zaplijenjeno 303 kilograma droge skank.

Nezvanično, među uhapšenima su Bojan Cvijetić, bivši savjetnik nekadašnjeg ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, te Mladen Milovanović i Predrag Vatreš, bivši inspektori MUP-a RS-a, a svi su i ranije hapšeni u akcijama povezanim sa aplikacijama Sky i Anom i osumnjičeni su za razna krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala.

Među uhapšenima je i nekoliko aktuelnih inspektora u PU Banja Luka, a nezvanično, radi se o Danijelu K., Siniši V. i Miladinu V.

Akcijom su obuhvaćeni i Aleksandar Nikolić i Petar Dukić, koji su ranije uhapšeni.

Protiv Cvijetića kao organizatora kriminalne grupe i Nikolića bit će dostavljeni izvještaji u vezi sa neovlaštenim prometom droga, protiv Milovanovića i Vatreša za neovlašteni promet opojnim drogama i zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, zatim za Petra Dukića kao organizatora kriminalne grupe, te Milovanovića, Danijela K., Siniše V i Miladina V. za zloupotrebu službenog položaja i sprečavanje dokazivanja.

- Uhapšeni će danas biti sprovedeni u Tužilaštvo BiH, a nadležnom tužilaštvu bit će dostavljen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organizovani kriminal. Sve aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH - saopćeno je iz MUP-a RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.