open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo se oglasilo
U BiH izrečena prva presuda u predmetima sa dokazima iz Sky aplikacije
U okviru predmeta Salko Bibić i dr.  optuženi Alem Zukić, rođen 1991. godine u Sarajevu, državljanin Bosne i Hercegovine, u potpunosti je priznao krivicu za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, a za koje ga tereti optužnica Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.  
23.06.2023. u 12:11
get url
text

- Za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine, novčana sporedna kazna u iznosu od 4.000 KM, te oduzimanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od 2.000 eura. Optuženi je priznao svoje sudjelovanje u međunarodnom krijumčarenju opojne droge marihuana skunk  iz Bosne i Hercegovine na područje Evropske unije.  

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnih djela u okviru optužnice. Optuženi je od samog početka krivičnog postupka sarađivao sa organima gonjenja i svojim svjedočenjem u samom početku istražnih aktivnosti u mnogome doprinio uspješnom i efikasnom okončanju istrage.

U skladu sa sporazumom optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH. Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen te je optuženom izrečena navedena kazna - navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.