open-navfaktor-logo
search
Radit će za Mitsubishi
U Gradačcu položen kamen temeljac za novu fabriku autodijelova
 Jedna od najvećih bh. kompanija, TMD Group, danas je u Gradačcu položila kamen temeljac za novu fabriku dijelova za automobile.
21.02.2020. u 13:52
get url
text

Predsjednik uprave TMD Group Adem Hanić izjavio je da će budući pogon proizvoditi dijelove za novi električni automobil japanskog Mitsubishija.

- Proizvodnja će punim kapacitetom početi u junu 2021. i očekujemo da će taj pogon zapošljavati oko 100 novih radnika - pojasnio je Hanić.

Svečanosti je prisustvovao i federalni premijer Fadil Novalić koji je istakao da našem društvu trebaju ovakvi pogoni jer su samo oni garant da ćemo ovdje živjeti i raditi, a ne napuštati zemlju.

- Zadovoljan sam prvenstveno što se otvara novi pogon u industrijskoj zoni koju sam još ja stvarao s gradačačkim privrednicima i dodatno što se to dešava u mom gradu - rekao je Novalić.

Dodao je da su nove tehnologije ozbiljno ugrozile motore s unutrašnjim sagorijevanjem te da je nedavno u Sarajevu održao sastanak s predstavnicima Volkswagena o mogućnostima za proizvodnju nekih njihovih konvencionalnih modela u BiH.

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović naveo je da ovakvi pozitivni primjeri iz privrede, poput proizvodnje dijelova za električna vozila, zaslužuju puno pažnje jer pokazuju da mladi imaju perspektivu u BiH.

Također, ovom prilikom, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Mustafa Šakić naglasio je da su svi pogoni TMD Grupacije važni za lokalnu i privredu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.