open-navfaktor-logo
search
Kompanija u stečaju
U Hidrogradnji se još nadaju uplati 88 miliona KM: Ponovo produžen rok za prodaju nekadašnjeg giganta
Rok za uplatu 88,6 miliona KM za kupovinu nekadašnjeg građevinskog giganta, sarajevske Hidrogradnje produžen je još za mjesec, potvrdio je za Faktor Zijad Fazlagić, stečajni upravnik ovog preduzeća.
12.03.2023. u 14:47
get url
text

VEZANI TEKST - Odbor povjerilaca Hidrogradnje: Strani investitor dobio još nekoliko dana da uplati 88 miliona KM

Prema njegovim riječima, to je odluka Odbora povjerilaca Hidrogradnje, preduzeća koje u većinskom vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

- Tako su oni odlučili. Vidjet ćemo šta će se desiti u ovih tridesetak dana. Vjerujemo da će posao biti sklopljen, ali dok se ne uplati novac, ne možemo biti sigurni u dogovor - istakao je Fazlagić.

Podsjetimo, u decembru prošle godine raspisan je još jedan oglas za prodaju Hidrogradnje na koju se javio inostrani kupac, prema riječima Fazlagića, švicarsko-hrvatska kombinacija, koja je na ime osiguranja uplatila nešto više od 200.000 KM.

Od kraja decembra tekao je dvomjesečni rok u kojem je trebao biti uplaćen novac, ali je od kraja februara Odbor povjerilaca, sada već u dva navrata, produžavao rok za uplatu. Fazlagić je u više navrata isticao kako ne dolazi u obzir spuštanje cijene od oglašenih 88,6 miliona KM. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.