open-navfaktor-logo
search
Akcija turske policije
U Istanbulu uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana
U akciji istanbulske policije uhvaćeni su osumnjičenici za ubojstvo Jovana Vukotića, vođe crnogorske kriminalne organizacije poznate kao škaljarski klan, javlja Anadolu Agency (AA).
21.09.2022. u 21:13
get url
text

U saopćennju turske policije istaknuto je kako je Vukotić, jedan od čelnih imena kriminalne organizacije "Škaljari" iz Srbije, prije tri godine uhvaćen u Turskoj, zatim predat Srbiji, gdje je ponovo pušten na slobodu.

Zabilježeno je da je Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, smrtno stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Sisli, dok su njegova supruga, dijete i vozač preživjeli napad.

Odjel za borbu protiv organiziranog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.

Nakon provedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, inače šef kriminalne organizacije "Kavač", preko svojih veza u Turske. U akciji hapšenja provedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zajedno s osobama zaplijenjeno je 11 lažnih osobnih iskaznica, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korištenog u incidentu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.