open-navfaktor-logo
search
Akcija Kappa
U Istočnom Sarajevu po potrazi FUP-a uhapšen Bojan Simić
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, PU Istočno Sarajevo, uhapsili su danas Bojana Simića za kojim bila raspisana operativna potraga Federalne uprave policije. 
28.10.2022. u 13:54
get url
text

On se sumnjiči da je dio kriminalne grupe čiji su pripadnici uhapšeni prije desetak dana u operativnoj akciji Kappa.

VEZANI TEKST - U velikoj akciji u tri grada uhapšeno pet osoba, pronađena veća količina kanabisa, kokaina, oružja...

Podsjetimo, u akciji Federalne uprave policije (FUP) i Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a 20. oktobra je na području tri bh. grada uhapšeno pet osoba zbog proizvodnje i prodaje droge.

U akciji je pretresena pokretna i nepokretna imovina osumnjičenih i pronađena veća količina kanabisa, amfetamina, kokaina, veća količina oružja i municije, ručne bombe, te drugi predmeti koji potječu ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Sumnjiče se da kao organizirana grupa, na čijem je čelu bio Almedin Ć., duži vremenski period drogu nabavljali i neovlašteno stavljali u promet na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Bosansko-podrinjskog kantona i Istočnog Sarajeva s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Pojedini članovi grupe dovode se u vezu sa korištenjem Sky aplikacije preko koje su vršili nabavku i prodaju opojne droge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.