open-navfaktor-logo
search
Inspekcija u akciji
U KS otkriveno 15 neprijavljenih radnika i devet firmi bez dozvole za rad
Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine je 2. i 4. februara izvršila je 44 inspekcijske kontrole na području Kantona Sarajevo kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, te trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti. 
05.02.2021. u 17:04
get url
text

U tim kontrolama inspektori Porezne uprave su otkrili 15 neprijavljenih radnika, 11 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 10 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i devet objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti za 13 objekata izdato je rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti od čega je zapečaćeno 10 objekata i u 18 slučajeva su podneseni prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 31.500 maraka.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćeno je iz te institucije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.