open-navfaktor-logo
search
Amazonska prašuma
U plemenu živi 3.000 žena i sedam muškaraca: Jedini zadatak im je razmnožavanje, od žena bježe na drveće
Jedno primitivno pleme u amazonskoj prašumi postalo je viralno nakon što je na TikToku o njima objavljen video. Naime, u tom plemenu živi 3.000 žena i samo sedam muškaraca. Muškarci tamo moraju živjeti na drvećima kako bi se obranili od žena.
16.10.2023. u 14:49
get url
text

Radi se o tipičnom plemenu u kojem je na snazi matrijarhat. Žene imaju kontrolu nad svim, pa i muškarcima. Koncept braka tamo ne postoji, a žene u intervalima mijenjaju malobrojne muškarce kako bi sve "došle na red", objašnjeno je u videu s TikToka.

Jedini zadatak preostalih muškaraca u plemenu je razmnožavanje. Zbog toga što im ih tako malo, pošteđeni su svih ostalih poslova.

Žene im daju jesti bijele crve kako bi im nahranile tijelo i održale ga aktivnim. Među sedam muškaraca u plemenu jedan je starac i jedan 13-godišnji dječak, a ostali su tek djeca. Razmnožavanje je zato vrlo teško.

Posebno se cijene muškarci s velikom stražnjicom i trbuhom te se vjeruje da oni imaju bolje gene i mogu se efikasnije razmnožavati.

Djeca u plemenu pripadaju ženama, a ne muškarcima, a i njih žene tretiraju kao djecu. Oko ruke muškaraca žene vežu vrpcu kako bi pokazale svakodnevno vlasništvo i simbolizirale ljubav. Vrpca znači da ta žena posjeduje određenog muškarca toga dana.

@jimlowery420

3000 Women and a population of 7 men. What would you do?

♬ original sound - Jim Lowery420

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.