open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
U policijskoj akciji "Potok" oduzeto oko kilogram droge, dvoje uhapšenih
Pripadnici Policijske uprave Banja Luka, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Potok", usmjerene na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga u subotu su uhapsili R. T. i D. K. iz Banje Luke, zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.
12.11.2023. u 10:49
get url
text

Prilikom hapšenja je kod D. K. pronađena i oduzeta PVC folija u kojoj se nalazilo 14 grama marihuane.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području grada Banje Luke, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 964 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu - saopćeno je iz bajnjalučke policije.

Osim toga pronađene su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje i novac i to 4.400 KM, 120 eura i 50 švicarskih franaka u različitim apoenima, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

- Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv R. T. i D. K. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu - naveli su u policijskom saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.