open-navfaktor-logo
search
Agresija na Ukrajinu
U ruskom napadu bespilotnim letjelicama na Kijev poginula jedna osoba
Načelnik Vojne uprave grada Kijeva Sergej Popko rekao je da su ruske snage tokom noći izvele napade bespilotnim letjelicama na glavni grad Kijev i da je poginula jedna, a povrijeđene tri osobe.
30.05.2023. u 09:24
get url
text

Ukrajinske snage protivzračne odbrane uništile su više od 20 bespilotnih letjelica u zračnim napadima koje je Rusija pokrenula na Kijev u ranim jutarnjim satima u utorak.

Popko je naveo da je ruska vojska izvela intenzivne zračne napade na Kijev tri puta u posljednja 24 sata, dodajući da je više od 20 bespilotnih letjelica uništeno u zračnom prostoru glavnog ukrajinskog grada.

Ističući da Rusi u napadima stalno mijenjaju oružje, Popko je kazao da su ruske trupe u prethodnim napadima koristile balističke rakete i bespilotne letjelice.

FOTO: AA

Popko je naveo da su noću napadi organizovani u nekoliko talasa iz različitih pravaca, te da je "zračna uzbuna trajala oko tri sata".

Rekao je da je pad dijelova bespilotnih letjelica u različitim okruzima glavnog grada uzrokovao gubitak života i razaranja.

- Požar je izbio na posljednja dva sprata jedne zgrade jer je komad letjelice pao u stan u okrugu Golosivskij. Više od 20 ljudi je evakuisano, jedna osoba je poginula, a tri su povrijeđene - naveo je Popko.

Ističući da su se zidovi između spratova možda urušili i da se ispod ruševina nalaze ljudi, Popko je napomenuo da se traganje i spašavanje nastavlja na mjestu događaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.