open-navfaktor-logo
search
Iz izvještaja MUP-a
U Sarajevu hapšenja zbog droge: U Novom Gradu našli spid i marihuanu, u Starom Gradu laboratoriju
Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo jučer su uhapsili dvije osobe zbog nedozvoljene prozvodnje i prometa opojnih droga, a u dvije odvojene akcije pronašli su i oduzeli značajnu količinu nedozvoljenih supstanci.
20.02.2024. u 12:27
get url
text

Provodeći akciju kodnog nazoiva "Kolibri" na području Općine Stari Grad, pretresom stana koji koristi A. B. (27) iz Sarajeva, pronađena je kompletna indoor laboratorija za uzgoj i proizvodnju marihuane.

Prema informaciji iz MUP-a KS, pronađeno je osam stabljika indijske konoplje, oko 480 grama osušene marihuane, oko 350 sjemenki indijske konoplje, te drugi predmeti od interesa za istragu.

A. B. je oko 15 sati uhapšen i predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Isti dan, na području Novog Grada pretresom stanova i pratećih prostorija koje koristi N. A. (40), pronađeno je i oduzeto oko 300 grama spida, oko 15 grama marihuane i drugi predmeti važni za istragu, dok je pretresom stana koji koristi 37-godišnji A. K. pronađeno i oduzeto oko 70 grama spida i oko 60 grama marihuane.

- Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a N. A. je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - naveli su iz Uprave policije MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.