open-navfaktor-logo
search
Uviđaj trajao do 1.35 sati
Ubijena 33-godišnja radnica pekare u Zavidovićima, 45-godišnji ubica počinio i samoubistvo
U sinoćnjoj pucnjavi u zavidovičkoj pekari Central, u ulici Zlatnih ljiljana, ubijena je radnica D. A. potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek. Muškarac H. M. je, kako se pretpostavlja, počinio samoubistvo.
25.09.2023. u 08:08
get url
text

Dežurni tim Policijske stanice Zavidovići dojavu o pucnjavi zaprimio je u 21.17 sati, a istragu su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica.

VEZANI TEKST - Nakon upotrebe vatrenog oružja: U pekari u Zavidovićima pronađeni mrtvi žena i muškarac

- Uviđaj je trajao do 1.35 sati. Na mjestu događaja identifikovana je žrtva, radnica pekare D. A., rođena 1990. godine, te muškarac H. M., rođen 1978. godine. Pretpostavlja se da je H. M. počinilac ubistva te da je nakon toga počinio i samoubistvo - kaže Fišek.

Radi se na utvrđivanju motiva ubistva i samoubistva, ali prema izjavama svjedoka, žena i muškarac nisu bili u srodstvu niti u bračnoj vezi, ali će se vještačenjima utvrđivati, kako je rekao Fišek, da li su bili i u kakvoj vezi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.