open-navfaktor-logo
search
Grčka
Ubio se nakon što je saznao da mu je 14-godišnja kćerka godinama silovana, ostavio oproštajno pismo
Grčka policija pokušava da razriješi slučaj samoubistva i navodnog silovanja maloljetnice koja je, kako se sumnja, trpjela zlostavljanje pune dvije godine.
07.02.2024. u 09:32
get url
text

Djevojčicu (14) sa Krita su navodno silovala tri muškarca u svega nekoliko minuta, a policija je do sad privela državljanina Pakistana (38), zbog sumnje da ju je silovao. Veruje se da je neko podvodio djevojčicu i za to uzimao novac, ali još nije otkriveno ko.

Navodno se sprovodi istraga protiv još 11 ljudi, koji bi trebalo da daju iskaz u Tužilaštvu.

Djevojčica je navodno počela da trpi nasilje 2022, kada je imala samo 12 godina. Za cijeli slučaj se saznalo prije nekoliko dana kada je Pakistanca (38) prijavila za silovanje. Ispostavilo se da su djevojčicu napastvovala tri muškarca u svega nekoliko minuta, ali ona tvrdi da ju je silovao samo Pakistanac, koji radi kao nadničar na imanju njenog rođaka.

Ostali osumnjičeni za seksualno iskorištavanje maloljetnice su državljani Grčke, Pakistana i Moldavije i svi su starosti između 18 i 38 godina. Mnogi od njih su na saslušanju navodno tvrdili da su imali odnose sa djevojčicom uz njen pristanak.

U međuvremenu se saznalo da je otac djevojčice izvršio samoubistvo, kada je saznao pakao kroz koji je prošla. Na mjestu gdje je pronađeno njegovo tijelo, policija je pronašla oproštajnu poruku.

- Saznao sam šta se dogodilo mojoj kćerki i ne mogu to da podnesem. Hvala policiji za sve što su uradili. Molim vas, ne odvajajte dijete od majke. Ja ovo ne mogu da podnesem i zbog svoje depresije, odlučio sam da me više nema - stoji u oproštajnoj poruci, potvrdio je za medije rođak porodice.

Tijelo muškarca (50) pronađeno je prošle nedjelje, a nakon što je obaviješten o silovanju kćerke. Prethodno ga je porodica tražila 24 sata. On je pronađen u svom automobilu, a kraj njega je bila boca sa gasom na kojoj je bio odvrnut ventil.

Kako su naveli iz policije, ni otac ni majka zlostavljane djevojčice nisu znali kroz šta prolazi.

- Rekla mi je: "Istina je, majko, to što si čula!". Ne želi da mi kaže, sramota ju je. Samo mi govori da sam sve što treba čula od policije. Kćerko, zajedno ćemo proći kroz ovo, ne brini, uz tebe sam, sada sam ti i otac i majka - rekla je grcajući u suzama majka, prenose grčki mediji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.