open-navfaktor-logo
search
Akcija FUP-a
Uhapšen muškarac koji je za 100.000 eura naručio ubistvo brata u Bihaću
Osumnjičeni je također naručio da osobe koje je angažirao sinu njegovog brata nanesu teške povrede koje će za posljedicu imati određeni stepen invaliditeta
03.09.2019. u 14:53
get url
text

Policijski službenici FUP-a uhapsili su danas muškarca inicijala R. D. (1964) iz Bihaća koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom podstrekavanje na ubistvo.

Policija je na dvije lokacije pretresla stambene objekte i vozila koje koristi osumnjičeni.

Kako je saopćeno iz policije, on je angažaovao određene osobe sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje su trebale da za novčani iznos od 100.000 eura likvidiraju njegovog brata inicijala B. D. i da nanesu teške povrede njegovom sinu inicijala N. B. koje će za posljedicu imati određeni stepen invaliditeta.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog djela.

Uhapšeni muškarac će biti ispitan u službenim prostorijama FUP-a, te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, saopćio je FUP.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.