open-navfaktor-logo
search
Dolijali
Uhapšena dvojica Tešnjaka koji su krali "golfove" širom BiH, pa ih prodavali vlasniku otpada
Policajci iz Tešnja su nakon prijava o teškim krađama, odnosno otuđenjima automobila, koja su izvršena na području nekoliko općina u Federaciji BiH i na području RS-a, uhapsili dvije osobe B. N., rođen 2000. godine i K. D., rođen 2000. godine, obojica iz Tešnja.
21.02.2020. u 12:36
get url
text

Uhapšeni su najprije locirani na području Tešnja, nakon čega su uhapšeni i ispitani. Došlo se do podataka da su osumnjičeni od novembra 2019. godine do februara 2020. godine otuđili šest auta na području Zenice, četiri auta na području Zavidovića, po jedno vozilo na području Busovače i Srebrenika, dva na području Konjica, dva na području Kotor-Varoši i dva vozila na području Teslića. Uglavnom se radilo o vozilima "golf 2" i "golf 3".

Također, policija je utvrdila da su ukradena auta uglavnom prodavali osobi inicijala S. A., vlasniku autootpada u mjestu Piljužići. Pretresom je na autootpadu nađen  "golf 2", ukraden na području općine Teslić, kao i dijelovi vozila koja su otuđena na području općina Teslić, Kotor-Varoš i Zavidovići. S. A. je uhapšen i ispitan u policiji. Protiv njega će Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Prikrivanje" iz člana 300. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Također su na području općine Tešanj policijski službenici pronašli tri vozila, koja su, prema pronađenim tragovima i dokazima, također otuđena. Nakon ispitivanja B. N. i K. D. su predati na daljnju nadležnost službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, zbog dokumentovanja teških krađa počinjenih na području navedenog ministarstva, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.