open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Uhapšene dvije osobe iz Sarajeva zbog napada na sarajevske policajce, predati Graničnoj policiji BiH
Pripadnici MUP-a uhapsili su dvije osobe zbog napada na policajce.
02.03.2024. u 10:41
get url
text

VEZANI TEKST - Potjera za krijumčarima migranata od Višegrada do Sarajeva, u Blažuju uhapšen dvojac

U saopćenju kojeg su poslali jutros naveli su da su tokom noći 1. marta, tačnije oko četiri sata ujutro, uhapsili osobe inicijala P. E. i B. E. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Dodaje se da su napali policijske službenike Policijske uprave Novi Grad, te da je o svemu obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u nadležnost Granične policije BiH.

Iako iz MUP-a KS nisu saopćili okolnosti u kojima je došlo do napada i hapšenja, podsjetimo da su jučer pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili krijumčarenje 11 osoba afroazijskog podrijetla nakon potjere koja je trajala od Višegrada do Sarajeva. Konačno su, na području naselja Blažuj, uhapšene dvije osobe koje su upravljale vozilom i prevozili migrante.

Ovo nisu bila jedina hapšenja zabilježena 1. marta u Kantonu Sarajevo. 

Tako su malo iza ponoći uhapšene dvije maloljetne osobe zbog oštećenja imovine preduzeća Gras, te su nakon kriminalističke obrade puštene.

Zbog teške krađe uhapsili su i osobu inicijala S. T. iz Sarajeva, koju su također putili nakon kriminalističke obrade, a uhapšena je bila i osoba B. A. iz Hadžića zbog oštećenja tuđe stvari.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.