open-navfaktor-logo
search
U Bijeljini
Uhapšeni državljani BiH i Srbije zbog krijumčarenja stoke
Dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine je s Graničnom policijom Bosne i Hercegovine koordinirao u hapšenju državljanina Srbije Miroslava Pavlovića (25) zbog postojanja osnova sumnji da je izvršio kazneno djelo krijumčarenje.
18.11.2022. u 15:29
get url
text

Aktivnosti Granične policije realizirane su na lokalitetu Amajlije, općina Bijeljina, gdje je u osmatranju terena uočeno vozilo s prikolicom, koje je sa područja Srbije, nezakonito prešlo na teritoriju Bosne i Hercegovine.

- Osobe koje su upravljale vozilom, pokušale su pobjeći policijskoj patroli, ali su aktivnostima policajaca, zaustavljeni i uhapšeni - saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Prilikom pregleda, otkrivena je veća količina grla stoke, koja je nezakonito, bez potrebnih procedura, veterinarskih uvjerenja i dokumentacije, prokrijumčarena na teritoriju BiH.

- Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH, uputit će Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Miroslava Pavlovića, rođenog 1997. godine u Beogradu, državljanina Srbije, jer se radi o stranom državljaninu, koji odlaskom iz BiH može postati nedostupan pravosuđu, dok se u odnosu na osumnjičenog Stanka Dikića, rođenog 1978. godine u Bijeljini, istraga također nastavlja, a radi se o državljaninu Bosne i Hercegovine. Prijedlog za određivanje mjere pritvora, bit će u zakonskom roku upućen Sudu BiH - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.