open-navfaktor-logo
search
Nove eksplozije
Ukrajina dronovima napala Krim: Onesposobili pola zračnih snaga Crnomorske flote?
Rusija je sinoć izvijestila o novim napadima ukrajinskih bespilotnih letjelica, samo dan nakon što su izbile eksplozije u blizini vojnih baza na područjima pod kontrolom Rusije u Ukrajini i u samoj Rusiji.
20.08.2022. u 11:39
get url
text

Navodno je i jutros bespilotna letjelica (UAV) pala na sjedište Crnomorske flote u Sevastopolju.

Prema najnovijoj procjeni zapadnih obavještajaca, napadi su onesposobili čak polovinu zračnih snaga Crnomorske flote, piše Reuters.

Ruske novinske agencije RIA i Tass su saopćile, pozivajući se na lokalnog dužnosnika na Krimu, da su se sinoć aktivirale ruske protuzračne snage u blizini luke Jevpatorije na zapadu Krima. Na videosnimcima koje je objavila ruska internetska stranica vidi se kako objekat koji nalikuje na projektil zemlja-zrak pogađa metu.

Tass je citirao lokalnog dužnosnika koji je rekao da su ruske protuzračne snage oborile šest ukrajinskih dronova koji su krenuli u napad na Novu Kahovku, istočno od grada Hersona. Ukrajina kaže da je ponovno zauzimanje Hersona jedan od njenih glavnih prioriteta. Dužnosnik na Krimu je kazao da je tamošnja odbrana oborila i neodređeni broj dronova iznad Sevastopolja.

- Ukrajinske oružane snage priuštile su Rusima nevjerojatnu večer - rekao je Serhij Klan, član regionalnog vijeća Hersona, koje su raspustile ruske okupacijske snage.

Noć prije na Krimu je zabilježeno više eksplozija, uključujući one u blizini Sevastopolja, sjedišta ruske Crnomorske flote. Dva sela u Rusiji su evakuirana nakon eksplozija skladišta municije u pokrajini Belgorod, više od 100 kilometara od teritorije pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov rekao je da su se tokom noći u gradu čule eksplozije, navodno u ruskoj vojnoj bazi u blizini aerodroma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.