open-navfaktor-logo
search
Detalji otmice u Gračanici
Umiješani i maloljetnik i žena: Muškarca oteli iz stana, gepekovali, sajlom dizali na drvo, udarali motkama...
Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio jednomjesečni pritvor za Adnana Halilovića (35), Muharema Kopačića (22) i Džejlu Tuholjak (24), svi iz Gračanice, zbog sumnje da su kao saučesnici počinili krivično djelo protivpravno lišenje slobode na okrutan način, pri čemu su jednoj osobi teže narušili zdravlje.
27.02.2023. u 13:18
get url
text

Također, oni su osumnjičeni i za krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga.

Jednomjesečni pritvor je određen i za jednu maloljetnu osobu koja je učestvovala u protivpravnom lišenju slobode, dok se za još jednom osumnjičenom osobom traga, saopćilo je Tužilaštvo TK.

VEZANI TEKST - U Gračanici uhapšena grupa koja se sumnjiči za otmicu, jedan osumnjičeni je u bjekstvu

Oni se sumnjiče da su 20. februara u jutarnjim satima u Gračanici automobilom došli do kuće u kojoj je privremeno sa suprugom i djetetom boravio oštećeni S. J., te uz upotrebu prijetnji pištoljem i udarajući oštećenog pesnicama ga natjerali da se spremi i krene sa njima.

Nakon toga su ga strpali u gepek automobila, odvezli ga izvan grada u šumu, gdje su ga natjerali da se skine, vezali ga sajlom za jednu nogu a drugi kraj prebacili preko grane drveta i tako ga dizali sa zemlje. Pri tome su ga udarali pesnicama, nogama i motkama po cijelom tijelu i teško mu narušavali zdravlje, nakon čega su ga odvezali i rekli mu da bježi.

- Pripadnici Sektora kriminalistićke policije MUP-a TK su po nalogu Tužilaštva i uz naredbu suda izvršili pretrese na više lokacija koje su koristili osumnjičeni prilkom čega je kod tri spomenute osobe pronađena manja količina opojne droge amfetamin i jedna precizna vaga. Osumnjičeni su lišeni slobode te su nakon kriminalističke obrade predati u nadležnost Tužilaštva - naveli su iz Tužilaštva TK.


Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.