open-navfaktor-logo
search
"Saznali iz medija"
UNIBL: Ako Nenadu Suziću bude određen pritvor, privremeno će biti udaljen sa posla
Dok traje istražni postupak, u vezi s ovim slučajem, Univerzitet u Banjoj Luci ga ne može komentarisati, kazali su iz Uprave banjalučkog Univerziteta
06.06.2019. u 14:47
get url
text

Uprava Univerziteta u Banjoj Luci komentarisala je na upit Faktora slučaj hapšenja Nenada Suzića, bivšeg ministra RS-a i profesora na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, a koji je uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 14-godišnju djevojčicu u Banjoj Luci.

Istakli su da su o cijelom slučaju koji se odnosi na prof. dr Nenada Suzića, upoznati putem sredstava javnog informisanja.

- Univerzitet će preuzeti sve hitne mjere i radnje, nakon što dobije sve potrebne informacije od nadlaženog tužioca, a koje se odnose na ovaj predmet. U vezi s tim, ukoliko prof. dr Nenadu Suziću, bude određena mjera pritvora, on će biti privremeno udaljen s radnog mjesta nastavnika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci – istakli su.

Podvučeno je da će Univerzitet u Banjoj Luci preuzeti sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih.

- Dok traje istražni postupak, u vezi s ovim slučajem, Univerzitet u Banjoj Luci ga ne može komentarisati. O svim daljim aktivnostima u vezi s navedenim slučajem javnost će biti blagovremeno informisana – naveli su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.