open-navfaktor-logo
search
Turistička atrakcija
Unska regata bit će održana od 27. do 30. jula, organitazori očekuju 1.000 učesnika
Nakon dvije godine vraća se internacionalna turistička Una regata, 48. po redu.
04.06.2022. u 10:32
get url
text

Ona će biti organizovana u posljednjem vikendu jula (od 27. do 30. jula), sa tradicionalne tri etape od Martin Broda do Bosanske Krupe.

- Očekujemo da ćemo na najatraktivnijoj etapi, od Štrbačkog buka do Bihaća, imati više od 1.000 učesnika. Zato i pripremamo bogat prateći program, sa brojnim muzičkim i sportskim događajima - kazao je Amarildo Mulić, direktor Javnog preduzeća "Nacionalni park Una".

Svi učesnici Unske regate imat će priliku da uživaju u jednom jedinstvenom događaju, prirodi, sportu i druženju.

- U strategiji razvoja Unske regate je kvalitet doživljaja, te u skladu sa tim radimo na unaprijeđenju doživljaja, kvalitetu kampova, zabavnog programa i sigurnosti, a, bez sumnje, na regati će i ove godine ploviti oko stotinu čamaca, kao i svake godine. Okupljanje počinje 27. jula u Martin Brodu. Svečana karavana na vodi kreće 28. jula i na pravoj etapi od Martin Broda do Štrbačkog buka očekujemo oko 400 učesnika. Za 29. juli je rezervisana najatraktivnija dionica od Štrbačkog buka do Bihaća. U sklopu projekta pripremili smo mnogo zanimljivih sadržaja, kao što su skokovi sa zračnog jastuka, skokovi sa gradskog mosta, a za muzički dio programa zadužen je naš partner, agencija Stage Art – kaže Mulić koji dodaje da su pokrovitelji događaja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a podršku u okviru svojih mogućnosti pružili su Vlada Unsko-sanskog kantona, Ministarstvo privrede USK, Grad Bihać, Cazin i Bosanska Krupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.