open-navfaktor-logo
search
Nakon javnog poziva
Uskoro direktne aviolinije iz Sarajeva za skandinavske zemlje
Kao rezultat javnog poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo koji provodi Vlada Kantona Sarajevo u saradnji sa Turističkom zajednicom KS i Međunarodnim aerodromom Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine će uskoro biti direktno uvezan sa skandinavskim zemljama.
23.02.2024. u 17:31
get url
text

Komisija za stručnu ocjenu, nakon razmatranja zaprimljenih prijava, zapisnikom je utvrdila da je po javnom pozivu pristigla jedna blagovremena prijava, a u pitanju je aviokompanija Norwegian Air AS.

Prijava aviokompanije Air Arabia je neblagovremeno pristigla, te nije ni razmatrana.

Odluku je moguće preuzeti na službenoj web-stranici Turističke zajednice KS i web-stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a svi detalji o letovima bit će objavljeni uskoro.

Javni poziv, koji je bio otvoren do 12. februara 2024, ima za cilj razvoj turizma, uspostavljanja novih destinacija i povećanja broja putnika.

Prethodno je kroz javne pozive Sarajevo dobilo više novih direktnih aviokonekcija ili je povećan broj polazaka na destinacijama od strateškog značaja, te kao krajnji cilj ovog projekta Sarajevo će biti direktno povezano sa 12 atraktivnih destinacija: Milano, Geteborg, London, Memingen, Brisel, Solun, Antalija, Izmir, Atina, Skoplje, Oslo i Štokholm.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.