open-navfaktor-logo
search
Uhapšen Travničanin
Uzgojio i pripremio za prodaju tri vreće marihuane
Pronađene materije su oduzete, a osumnjičeni je uhapšen i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere
03.10.2019. u 12:10
get url
text

Travnička policija uhapsila je jučer 23-godišnjeg N. G. iz tog grada zbog nedozvoljene proizvoodnje i prometa opojnih droga.

Njega su najprije, oko 18 sati, u mjestu Rudnik, kontrolirali policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik u saradnji sa policajcima PS Travnik i kod njega pronašli određenu količinu marihuane.

Tokom kriminalističke obrade on je policajcima rekao da u mjestu Brajići, općina Travnik, posjeduje nekoliko PVC-vreća iste materije koju je uzgojio u vlastitoj režiji i pripremio za prodaju.

- U nastavku aktivnosti, službenici policije su izašli na lice mjesta, gdje su pronašli tri veće PVC-vreće sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis. Pronađene materije su oduzete, a osumnjičeni je uhapšen i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - naveli su iz MUP-a SBK.

Istog dana oko 21.10 sati u užem gradskom području u Kiseljaku, policajci PS Kiseljak, kontrolisali su E. P. (2001) iz Kiseljaka, koji je zatečen u vozilu "ford focus". Kod njega je također pronađena određena količina marihuane, te će, po kompletiranju predmeta, biti prijavljen tužilaštvu zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja droga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.