open-navfaktor-logo
search
Nizovi luksuznih kuća
Velika investicija: Poznati investitor kod Sarajeva gradi novo naselje, cilja isključivo na kupce iz BiH
U blizini Sarajeva, na teritoriji općine Breza, u toku je izgradnja stambenog naselja. Nekoliko kuća već je izgrađeno, a počela je i prodaja.
19.11.2023. u 09:05
get url
text
Breza 1, naselje
Breza 1, naselje

Riječ je o naselju zatvorenog tipa sa nizovima luksuznih kuća. U okolini Sarajeva u posljednje vrijeme je građeno nekoliko ovakvih naselja, ali su ona bila namijenjena kupcima iz arapskih zemalja, piše biznisinfo.ba.

Ovo naselje nazvano Breza 1 se razlikuje po tome što, barem kako tvrde investitori, cilja na kupce iz Bosne i Hercegovine. Kako ističu, ovo je prvi projekt takve vrste u Brezi namijenjen isključivo domaćim kupcima.

Nudi se zatvoreni kompleks sa svim potrebnim sadržajima za ugodan život, uključujući prirodno okruženje, privatnost i zaštitu 24/7h, sportske terene i dječije igralište i druge potrebne sadržaje.

Ovo je, kako navode, jedinstvena prilika za ulaganje sa zagarantovanim povratom od 20.000 KM godišnje za izdavanje nekretnine. Naime, kuća će se moći izdavati u periodu kada u njoj ne boravite.

Investitor nudi i postprodajnu podršku uključujući održavanje kompleksa, košenje trave, čišćenje kompleksa, podrška pri namještanju, izdavanju kuća i sl.

Inače, investitor projekta je firma Senabil iz Sarajeva, iza koje stoji ulagači iz Kuvajta. Riječ je o ozbiljnoj kompaniji koja već dugo vremena posluje u našoj zemlji i ima razne projekte. Između ostalog, u njihovom vlasništvu je jedna od najpoznatijih poliklinika u Sarajevu – Sanasa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.