open-navfaktor-logo
search
Idu u osnovnu školu
Više od 60 djece u bolnici nakon što su jeli slatkiše s kanabisom na Jamajci
Više od 60 jamajčanske djece osnovnoškolskog uzrasta hospitalizirano je nakon što su pojeli slatkiš od kanabisa u duginim bojama zbog čega su povraćali i halucinirali, objavila je ministrica obrazovanja ove karipske zemlje na Twitteru.
04.10.2023. u 11:28
get url
text

- Uvjerena sam da zajedno možemo ojačati našu sigurnost i sigurnosni režim da se borimo protiv nesavjesne prodaje proizvoda od marihuane djeci - rekla je Fayval Williams u utorak, rekavši da se u "najnesretnijim" okolnostima našla s roditeljima i dioničarima osnovne škole Ocho Rios.

Kasno u ponedjeljak, Williams je podijelila fotografiju koja je prijavljena njenom ministarstvu na kojoj se nalazi slikovit paket "gumenih traka u duginim bojama" od kojih svaka sadržava 100 miligrama THC-a, što je snažna doza i za iskusne odrasle osobe.

- Jedan dječak je rekao da je uzeo jedan slatkiš - rekla je Williams, dodavši da su drugoj djeci date intravenozne kapi kako bi se ubrzao oporavak.

Jamajka je dekriminalizirala posjedovanje do 57 grama marihuane iz religioznih, medicinskih i naučnih razloga 2015. godine, te je osnovala agenciju za licence za industriju legalnog medicinskog kanabisa.

Radio Jamaica izvijestio je da jamajčansko udruženje uzgajatelja i proizvođača marihuane predlaže program javnog obrazovanja za odgovorno konzumiranje odraslih i prevenciju konzumiranja kod djece, kao i zagovaranje propisnijeg pakiranja, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.